Ster In- en verkooporganisatie - Algolweg 9-8 - 3821 BG Amersfoort  - Telefoon (033) 455 58 97

Datum 18 november 2016

Horeca groothandels bundelen krachten in Benelux

Enkele jaren nadat een grote groep groothandels voor horeca al hun krachten verzamelden in de Belux onder de naam Top Food Group, stapt deze organisatie nu samen met een grote Nederlandse in- en verkooporganisatie (STER) in een nog grotere alliantie. Samen vormen ze de Europese coöperatieve vennootschap International Foodservice Cooperation sce (IFSC sce).

“Met de oprichting van een Europees samenwerkingsverband bundelen we met deze twee grote spelers in de Benelux niet alleen ons aanzienlijke aankoopvolume”, zegt STER-directeur Paul Koole. “We bundelen ook onze unieke expertise in professionele service en ondersteuning van de horecaprofessional. Met een uitgebreider aanbod aan kwaliteits- producten en -diensten tegen concurrerende prijzen, kunnen de aangesloten groothandels nog beter inspelen op de veranderende behoeften van de klant. Van een bredere selectie huismerkproducten tot meer concepten voor zowel food als non-food.”

 

De leden van IFSC sce zijn allen foodservice-grossiers met een unieke profiel en een heel divers cliënteel over de brede horeca. Dat gaat van de klassieke frituur over broodjeszaken, brasseries restaurants en grootkeukens, tot de culinaire toprestaurants. “In het huidige economisch klimaat is de algemene prijsstelling een belangrijk gegeven”, geeft Jan Van Isveldt, Algemeen Directeur van Top Food Group aan. “Daarom is de bundeling van onze krachten ook zo belangrijk. De economische logica zegt nu eenmaal dat een goed partnership tussen de brede waaier toeleveranciers en onze versterkte samenwerking binnen IFSC voor alle actoren opportuniteiten creëert. Daar hebben ook onze horecaklanten natuurlijk alle belang bij. Net zoals alle individuele grossiers, met vakkennis en betrokkenheid in de praktijk, een meerwaarde bieden, wil IFSC deze meerwaarde op een hoger niveau tillen via een faire prijs, begeleiding, informatie, netwerking en dit op grotere schaal. Het is eenvoudig. Binnen het foodservice segment, uitgegroeid vanuit een retail cash & carry concept, kan je standaardproducten kopen. Doch bij de zelfstandige foodservice grossier, met deze jarenlange ervaring, vind je naast dit standaard assortiment ook de specifieke producten waarmee elke chef zich weet te onderscheiden. Aansluitend op dit vrij groot aanbod kan je ook bij ons terecht voor vakkundige informatie op product- en marktniveau door specialisten afgekruid met een gepersonaliseerde service, 100% naar de wensen van de klant. Die meerwaarde is dé bestaansreden van al onze leden, in heel de Benelux.”

 

International Foodservice Cooperation werd opgericht door twee unieke partners, STER en Top Food Group. Onder het insigne van IFSC sce wensen de beide partijen hun sterktes en marktcompetenties te bundelen  in een organisatie, opgericht naar Europees recht. Dit biedt niet alleen perspectieven voor dit samenwerkingsverband op Benelux niveau, maar laat toekomstgericht ook uitbreiding toe naar andere partners in binnen- en buitenland.

DE STICHTENDE LEDEN VAN IFSC sce zijn:

 

TOP FOOD GROUP (B)


Top Food Group is een overkoepelende Belgisch-Luxemburgse aankoopgroepering van drie sterke partners in food en non-food producten voor de professionele Horeca-uitbater.

 

Oresto Food Partners, ISPC International en Resto-Frit/Resto-Culinair zijn de drie stichtende leden. Hun samenwerking vormt naast de bundeling van aankoopkracht eveneens een uitgebreid netwerkplatform. De uitwisseling van kennis, knowhow en jarenlange expertise in de sector resulteert in positieve synergiën in het belang van de eindconsument. Zelfs de meeste kritische horecaprofessional vindt bij de leden van Top Food Group professionele voldoening.

 

De leden van Top Food Group beleveren dagelijks +/- 22.000 klanten in de Belux. Samen staan de 3 partners voor een omzetcijfer van ruim een half miljard euro, wat hen een topspeler maakt in de professionele foodservice in beide landen.

 

www.topfoodgroup.be

 

STER in- en verkooporganisatie (NL)


De STER in- en verkooporganisatie groepeert 18 groothandels in Nederland vanuit een hoofdkantoor in Amersfoort. De samenwerking binnen de STER in- en verkooporganisatie bundelt niet alleen het inkoopvolume. De organisatie staat ook voor uitwisseling van kennis binnen de Foodservice markt tussen de producenten en regionaal werkende groothandels.

 

STER in- en verkooporganisatie streeft met haar leden naar een betekenisvolle marktpositie in Foodservice Nederland. Dat lukt dankzij het leveren, vermarkten en adviseren van kwalitatieve producten (zowel Merk als Private Label) en diensten, gebaseerd op lange termijn relaties.

De leden van STER in- en verkooporganisatie kennen een hoog service niveau en maken regionaal het verschil.

 

STER staat voor een omzetwaarde van ruim 200 miljoen euro binnen Foodservice Nederland.

 

www.ster-inkoop.nl

 

 

Neem voor nadere informatie contact op met:

 

Paul Koole

 

Ster in- en verkooporganisatie

+31 (0) 6 206 13 580

koole.p@ster-inkoop.nl

Jan Van Isveldt

 

Top Food Group

+32 9 241 51 26

info@topfoodgroup.be

Nieuw!

Verpakkingslijn

"GEWOON LEKKERRR"

 

‘GEWOON LEKKERRR’ is de nieuwe verpakkingslijn van uw horeca-leverancier. Diverse formaten zakken en draag-tassen met ’n frisse, kleurrijke uitstraling gemaakt van milieuvriendelijk papier en bedrukt met voedselveilige inkt op waterbasis. De duidelijk herkenbare verpakkingen zijn sterk onderscheidend en in de 13 meest voorkomende formaten verkrijgbaar.

Meer info...

Subliem

Goulashkroket,

de smaak is ráák!

 

De Subliem Goulashkroket is ‘n overheerlijke, ambachtelijk bereide snack met 100% puur rundvlees. Het gebruik van de allerbeste ingrediënten in combinatie met ‘n up-to-date productietechnologie maken de Subliem Goulashkroket tot een topper in ons toch al uitgebreide assortiment snacks.
Meer info...

Chef Delicious Noten en Zuidvruchten

 

Met trots presenteren wij het uitgebreide assortiment noten en zuidvruchten van ons huismerk Chef’s Delicious.

Noten en zuidvruchten zijn al eeuwenlang een belangrijk voedingsmiddel over de gehele wereld. Noten en zuidvruchten zijn er in zoveel soorten en smaken en zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken.

Meer info...